Животът е наниз от перли
Животът е наниз от перли красиви!
Ту бляскави, истински,
ту крайно фалшиви...
Във тез времена, така ултра модерни
харесваме всичко, де що ни се мерне.
На двайсет години крещим: „Свобода!”
Накичим се с перли – една по една...
На трийсет усетим, че те потъмняват,
но някак все още блажено ни сгряват!
Отмине суетното време... Тогава
прогледнем : Тук нещо не се получава!
Личат си фалшивите, да ги махнем решим!
Животът-огърлица с бясна ярост рушим!
Боли ни затуй, че заблуда сме сяли
в душите си млади, наивни и бяли...
Намразим и перлите, истински, даже.
Изпсуваме гръмко: „Само ние сме важни!”
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados