на колегата Данчо ....
Мили Данчо…..
По-верен във делата си от Санчо.
Стараеш се света да разбереш,
без никого да подведеш…
В душата си обаче независим…
Към хората си хрисим.
И, въпреки че си на четиридесет и…
все още научаваш нови истини.
Оттук нататък, Данчо, всяка вест
да научаваш за тебе да е чест!
Защото Човек си, вярваш във доброто
и, независимо от нищо, не променяш свойто мото!
И нека във живота на морето
намериш своя кръст… пък може и в дерето!
Носи си със здраве името…
И фамилията, и презимето…
Защото всяка буква води към теб,
а пътят ù нека отворен е! Нека е лек!
© Ойа Ердоан Todos los derechos reservados