31 jul 2006, 12:58

Жълти таксита...00,00 и "НЕ" 

  Poesía
839 0 7
Минават край вечните сгради.
Такситата на деня.
Животите жълти.
По старите улици,
през черните локви.
С номерата си.
00,00...
Заети и свободни таксита –
зелени и червени животи.
Животи със номера.
Животи с електронни броячи.
Някои заети,
други свободни.

...
Минават.
През векове.
Такситата на деня.
Животите жълти.
Минават.
През Адил,
през сълзите...
Минават през червените локви.
Под сини и сиви небета.
С номерата си,
които започват със нула...
Заети и свободни таксита –
зелени и червени животи.
Животи и номера.
00,00...
Животи с електронни броячи.
Някои заети,
а други свободни.
Чакащи.
На кръстовища.
Псуващи хората.
Мразещи,
жълти и бързащи...
Таксита в задръстване.
Потни и тъжни.
Жълти и нервни.
Някои свободни,
други заети.
Шофьори и хора,
човеци – шофьори.
В метални обвивки,
тълпите пробиващи.
Клаксоните свирещи.
Фарове мътни.
Уморени и млади, -
бързи и бавни.
Лъжещи, честни.
Млади и възрастни...
Но всичките жълти!

Вървя и ги гледам.
Пуша и чувам.
Такситата на деня.
Които,
минават край вечните сгради.
Животите жълти.
По старите улици,
край вечните сгради...
През черните локви.
С номерата си,
които започват със нула.
00,ОО-не...
Заети и свободни таксита –
зелени и червени животи.
Животи със номера.
С електронни броячи.
Някои заети,
други свободни.
Чакащи новото,
Чакащи новите...Дни?
ООН...
Жълти шофьори и жълти пътуващи...
В жълти таксита...
Жълти животи.
Таксита и хора -
заедно,слети и слепи...
Поредните и последните,
в жълтия ден се надбягват...
А там...
Без номера,
без клаксони.
Не таксита,
а ХОРА умират
във жълтите дни!
Трупове.
Нули.
О!О...
Има ли виждащи хора?!
Или НЕ...



"Организацията на Обединените Нации (ООН)
United Nations (UN)
Към днешния ден членове на ООН са 189 страни,
т.е. почти всички страни в света.
Организацията на Обединените Нации,
се явява център за решаване на проблеми,
с които се сблъсква цялото човечество..."

Това прочетох на Адил,
а детето погледна към взривените сгради,
към черния дим...
И заплака...


© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Възхитен съм!
  • а добрата мисъл е началото на нещо ново, по...човечно
  • Поздрави и от мен, Хенри!!! Жалко, че не са повече хората като теб, но като четат, това, което пишеш, може би ще станат повече човечно мислещите, от егоистично консумиращите. Поздрави!
  • Да...Трудно е...Благодаря ви за помощта!Хенри
  • как да обясниш това на Адил? с трудна задача си се заел, Ханк! да поплачем с Адил...
  • Страхотно! Поздрав Хенри!
  • Какво правиш Хенри,знаеш ли?
    Караш хората да мислят, да се замислят!!!
    Твоята Адил, олицетворение на поражението на света върху човечеството.
    Адил е въпросът.....защо!?
    Защо хора умират гладни и боси, или от откоси на карабини,
    Защо светът мълчи и докога?
    Прегръщам те Хенри!
    Писано е да е така....
Propuestas
: ??:??