… А щях да ти предложа горчиво кафе,
защото виж на какво приличам -
ставам сутрин и гледам едва,
да съм тъй недоспала не ми прилича.
А щях да ти предложа горчиво кафе…
И то е, защото горчиво те обичам.
Ставам и тръгвам по боси крака,
а да бързам толкоз не ми прилича.
А щях да ти предложа горчиво кафе,
когато почуках на твоята стая.
Събуждам се сутрин с мисъл една -
името ти да крещя вечер в омая.
Аз щях да ти предложа кафе -
горчиво ли, това май няма значение.
Сега пиша тез редове, защото
горчивото в теб у мен не буди съмнение.
© Криста Todos los derechos reservados