19 feb 2016, 11:27

кажи ми, приятелю 

  Poesía » Otra
395 0 3

Аз искам да пея,
но не за любов!
Аз искам да плача, 
но не от тъга…
Аз имам въпрос към живота:
За смъртта….

Ангажира ли се съдбата
със договор?
Обетът прави ли я по-отсъпчива?
По-силна ли е нейната воля
от най-пламенната
човешка молитва?

Какво да правим?
Определеното за нас
в определеното време пристига
и ни избавя от задължението
да се движим...
Какво да правим?

И какво от това,
че красотата ни прави добри?
И какво от това, че
болестта ни подвежда към размисъл?
Хиляди забогатяват от
даване на съвети,
а милиони си правят от тях
библиотеки.

Кажи ми, приятелю,
кой от нас е успял
да трогне съдбата
със своите спестени монети?
С уговорки ?


 

© Юлия Шопова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Има ли наистина някой, който е успял да трогне съдбата? Поздравления за хубавия стих!!!
  • Мммм..., колко мъдро...!!!
  • Това е въпроса. Какво да правим? За жалост нищо не правим. Поздрав за стихотворението...
Propuestas
: ??:??