Още животът не ние срещнал,
а сякаш отдавна те познавам.
Кажи ми защо те усещам?
Защо без да те има ръка ти подавам?
Още не си ме прегърнал,
а се питам как се целуваш.
И самотна съм , все едно си си тръгнал.
Кажи ми защо ме вълнуваш?
Още с нежност не си ме дарявал.
Кажи ми защо те желая?
Тялото ми с устни не си опознавал.
Кажи ми защо ,да сме слети мечтая?
Още да не изчезна не си се страхувал
и не си усетил вкуса на сълзите ми.
Кажи ми защо те сънувам?
Защо завладял си мечтите ми?
Още дъхът ми не спирал си
и не си обладавал ме страстно.
Кажи защо в моите мисли си?
защо съществото ми на теб е подвластно?
Още от теб не съм разсъбличана,
а разголена и малка лежа във дланта ти.
Кажи ми защо съм така неприлична?
И защо усещам с плътта си плътта ти?
© Искра Илиева Todos los derechos reservados