22 feb 2009, 14:05

Как? 

  Poesía » De amor
566 1 6

Как да отворя

вратата към сърцето ти,

когато ключът

е захвърлен в канавката?

И ако слънце

в душата не свети,

как да прогоня

от очите ти мрака?

Как да намеря

пътека към тебе,

когато пътят

е в храсталаци обраснал?

Как да не бъдеш

сърдит и враждебен

и дали и кога

ще пораснеш?

Как да превърна

живота ти в песен?

Струните в тебе

отдавна са скъсани.

Как да загърбиш

проклетата есен -

вечно денят ти

е мрачен и свъсен.

Как да обичаш

и как да прощаваш?

Как да съм твоето

вярно момиче?

Как да направя

да не забравяш

моето име

и в мен да се вричаш?!

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??