Как да отворя
вратата към сърцето ти,
когато ключът
е захвърлен в канавката?
И ако слънце
в душата не свети,
как да прогоня
от очите ти мрака?
Как да намеря
пътека към тебе,
когато пътят
е в храсталаци обраснал?
Как да не бъдеш
сърдит и враждебен
и дали и кога
ще пораснеш?
Как да превърна
живота ти в песен?
Струните в тебе
отдавна са скъсани.
Как да загърбиш
проклетата есен -
вечно денят ти
е мрачен и свъсен.
Как да обичаш
и как да прощаваш?
Как да съм твоето
вярно момиче?
Как да направя
да не забравяш
моето име
и в мен да се вричаш?!
© Нели Вангелова All rights reserved.
Наглед простички въпроси, но отговорите кой ли ги знае?