17 may 2012, 11:08

Как искам вкъщи да се прибера 

  Poesía » Otra
980 0 2

Как искам вкъщи да се прибера
и майчето си да прегърна,
на рамото ù да поплача,
за несгодите свои да ù разкажа
и да ù поискам мъдър съвет.

С приятелките свои да се събера
на кафенце със сладкиш
и за детството безгрижно 
да си спомним ний, на лудите игри и бели
да се посмеем дори.

А после в планината да отидем
и по хайдушките пътеки да минем,
както когато бяхме деца.
Букети от горски цветя да наберем,
теменужка, минзухар, ирис нежен
и на майките си да ги занесем,
както когато бяхме деца.

И после вкъщи ще се прибера
и букета ароматен
от нежни горски цветя на майчето си
ще подаря с благодарност за нейните грижи.
Обичам те, мамо! - ще ù кажа
и с обич и нежност ще я прегърна,
а тя в замяна с майчина целувка,
ще ме дари. 

© Дени Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??