26 ago 2023, 7:35

Как се става кмет 

  Poesía
567 0 1


Как се става кмет в Силистра?
Хич не ме касае!
С Маджо трябва да си близък.
Всеки туй го знае.

Да си умен, не е важно.
Квот ти кажат - туй е!
Да си копеле продажно...
Всеки ще те плюе.

Честни избори ли? Няма!
Знаят и децата.
Всичко става по програма,
не по правилата.

Тез години ще си кюташ,
приеми, банкети...
И мангизи ще ти бутат,
тлъстички рушвети...

Ако пък си късметлия,
пак ще те предложат...
А народът в немотия,
ще е пак под ножа...


© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??