1 nov 2009, 18:47

Какво е Любовта 

  Poesía » De amor
661 0 1

Какво е Любовта

 

Какво е Любовта, кажи ми!

Сливане в една на две съдби,

среднощен миг в угаснала луна,

търсеща подобна на себе си самотна душа.

 

В очите замечтани жарък плам се лута,

в обятията галещи ела и нежно се сгуши,

а когато умората те повали, в мен се потопи,

чувайки шепота на влюбеното ми сърце.

 

Какво е Любовта, кажи ми!

Само миг, понесъл се във вихъра на Вечността,

само един, който сгрява цял живот на самота..

Това ли е, кажи ми, Любовта?

 

Надеждите да отлетят като есенни листа,

копнежи ненаситни с времето да избледнеят

и, когато ти е тъжно - отново се завръщаш

към всички спомени за Любовта.

 

Какво е Любовта, кажи ми!

Чакана ласка, стенеща без глас сълза,

очи, пълни с несбъднати мечти,

които обричаме на самота...

 

Не е ли Любовта, която дава

смелост трудностите да преборим,

Тя не ни ли прави по-добри?

Тя не е ли силата, която събира двама души

сред толкова много съдби?

 

 

 

© Вес Жи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??