25 oct 2006, 14:10

Какво е Вечност 

  Poesía
619 0 12
Роди се нов човек,
а времето е старо.
Изгаснали вулкани
се прозяват.
Умря един човек,
във време безчовечно...
Потънали във тишина
дори не шепнат...
дърветата
във старата гора.
Роди се нов...
Какво е Вечност?
Някакво желание?!
Желание на гордата
Природа,
да ти покаже,
че си малък,
тленен,
че твоят прах
ще съхне
безполезен
във пръст,
под кръст,
под ново...
под земята...
Цветята
сухи са отдавна,
във вазата
и в тясната ми стая,
един живот
мечтае
за...
“Любов!
Нима си толкова недостижима?!”
Отварям третата бутилка
вино,
замислен за живота и за...
хората...
Елементарно.
Вечният въпрос,
задаван от поети,
мъдреци...
“Какво е вечност
и дали
любов и вечност
са едно и също...”
Въпроси.
Бяла стая,
Зная! –
Въпросите са
монотонност,
а отговорите
може би са Горе...
Мълчи бутилката,
цигарата догаря.
Отново ще говоря
на... слушалката...
Ще й разказвам:
“Във зори,
роди се
дете на
Жоро Слепия –
момче!”
Това е любовта
за мен!
Това за мен е, мили хора,
Вечност...

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??