16 abr 2007, 16:39

КАКВО ЛИ Е 

  Poesía
936 0 1
 

КАКВО ЛИ Е


Какво е бялата свещица -

общуване със Бога благ.

Във горест тя ни е искрица

и светлина в греховен мрак.


Във служба мощ е и е святост,

във храма божи, символ, знак -

поднесена от теб със радост

или с горчивина и мъка, с плач.


Какво за теб и мен е божията свещ,

запалена с молитва на уста.

Топи се тя, но виж - копнеж,

нетленен восък облива

                             тръпнеща ръка.


06.05.2000год. - Гергъовден

За ТЯХ се моля!

Това, че докосват с обич и мъдрост,

ги прави щастливи, а раздаденото

щастие се връща удвоено,

утроено, удесеторено, ако щете!

И толкова остава отново

при тях, колкото сами пожелаят!

За да го има зрънцето!

© Делфи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??