КАКВО ЛИ Е
Какво е бялата свещица -
общуване със Бога благ.
Във горест тя ни е искрица
и светлина в греховен мрак.
Във служба мощ е и е святост,
във храма божи, символ, знак -
поднесена от теб със радост
или с горчивина и мъка, с плач.
Какво за теб и мен е божията свещ,
запалена с молитва на уста.
Топи се тя, но виж - копнеж,
нетленен восък облива
тръпнеща ръка.
За ТЯХ се моля!
Това, че докосват с обич и мъдрост,
ги прави щастливи, а раздаденото
щастие се връща удвоено,
утроено, удесеторено, ако щете!
И толкова остава отново
при тях, колкото сами пожелаят!
За да го има зрънцето!© Делфи Всички права запазени