Дали сънува пролет есента?
В разрошените огнени къдрици
как свиват най-любимите гнезда
онези отлетели вече птици?
А може би сънува теб и мен
и за това - ту слънчева, ту мокра...
Загърната от вятър някой ден,
с очи в мъгли, а пък в душата - топла.
Дали в съня И синьото небе
разлива на дъгата цветовете?
Тогава често бърза да преде
на шарено вретено дъждовете.
Дали на сън море е и играе?
Или дърво в зелено не рисува?
Но мисля, че Луната само знае...
Дали да питам:
есента какво сънува?
© Деа Todos los derechos reservados