17 abr 2011, 19:54

Капки акварел - 22. Старият град 

  Poesía
456 0 6

Представям ви поредните "Капки акварел".Надявам се да ви се харесат, както и картината на Деньо Чоканов, наречена "Старият Пловдив - чаршията"
Б.

 

Старинни

улички…

Все в многоъгълни

разкръстици

засрещнати,

стари спомени

по потъмнели

порти

сладостно

одумват…

А пролетните

цветове

разсипват радост

по балконите…

мънички слънца

по каменните

плочи

лумват…

 

***

Звънят…

Пеят

троегласно

камбаните

на Храма.

Нагоре…

Нагоре водят

всички улици

от старост

с натежали

плочници.

Душата

моли се

безгласно…

Душата ми

сега е просто

няма!

 

Б. Калинов

17 Април 2011г.

Пловдив

 

 

 

 

 

© Борис Калинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??