Раменете, слънцето, на утринта докосва.
Тръгвам аз по бреговете боса... и описвам
под небето кръгове.
Край мен завърта се пространството, света
и облечените в бяло изпращачи...
Песните им празнични долавям oт гората.
Танцувам в кръгове и
плача.
... Водата ме облива във зелени водорасли,
във кашмир и детелина, и отплава...
нататък заедно с гребена ù златен, салът,
а на сала... тялото ми и венци от люляци
със аромат – „Забрава”.
Ето.
Славейте оплитат песните си във върбата...
Гнездата им корони са... в косата ми - воал...
Сега кралица съм
на езерото и на езерата.
Сега съм Ангел, сбогом вам.
© ВЕСЕЛИНА Todos los derechos reservados