14 oct 2018, 11:33

Като болни 

  Poesía » Otra
451 6 8

Аптекарят на точното време

сипва в блюдото на везните

равни части от радост и бреме

в циферблатния път на стрелките.

 

Будни сънуват и сънни – будуват

в денонощния впряг на сезоните

и препускат, но колко им струва,

право към онзи, който ги гони…

 

Спират, когато останат без сили

и тогава изглеждат доволни.

Излежават се и са красиви,

а закъснелите… Сме като болни.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??