Като първа целувка
Там, под липите
времето тича
в безкрайни въпроси
в очите ти сини.
Трепети жадно
в мене се стичат
и разсъбличат
в ума ми
годините.
Страстно изпиваш
в очите ми мислите,
а в безтегловност
липите-омайници
блокират ума ми, а искам...
Как искам...
В очите ти -
миг и безкрайност...
И доловил вълшебството в въздуха,
дъхът ти се слива в косите ми.
Душата ти - песен нежно-дръзка -
запява в мен под липите...
© Надежда Маринова Todos los derechos reservados
в очите ти сини..." Харесах! И на мен сините очи са ми вдъхновението! Много е хубаво