Клоун усмивката рисува,
за всички той е веселяк.
А говорили ли сте със клоун...
- Не! - о, колко жалък стон.
Не ще познаеш го без грим,
без дрешки и перуки смешни
и малките забавни смешки.
А клоунът е Човек!
Със сърце и със душа,
със всичко, що познат е човекът на света.
Обича - мрази, смее се и плаче,
живот дарява, но и ще отнема,
щом клоуна отделил си от Човека!
© Галина Йорданова Todos los derechos reservados