Тя е източник на информация,
без нея умният човек не може,
който не чете - страда от деградация,
например престъпните ни велможи.
И този, който няма книга,
себе си тъй проклина сам,
че книгата ай кюто вдига,
че тя на знанието е храм.
© Георги Todos los derechos reservados