Любовта е книга... но безкрайна...
и набързо тя не се прелиства,
а чете се с нежно чувство - тайна
пресвещена от греха очиства.
Азбука е чистата душа,
Бог отдавна в дар я е написал
за да няма подлост и лъжа,
за да има в мрака светъл смисъл.
Без душа любов не се чете,
без сърце и тялото е нищо.
Без да търсиш обич, накъде?
Без мечти е бъдно нелъчисто.
И дори да сричаш в здрача, ти -
Книгата на Любовта чети...
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados