6 jul 2017, 10:05

Когато любовта умира... 

  Poesía » De amor
847 1 2

Когато любовта умира,

Остават думи, обещания,

Разпилени в бездната мечти

И много, много разкаяния.

 

Когато любовта умира,

Остават забравени неволно вещи –

Писмо, бутилка, билет за кино,

Две-три красиви свещи...

 

Когато любовта умира,

Остава отменено пътуване,

Отворен куфар, дрехи

И онова зловещо сбогуване...

 

Когато любовта умира,

Остават снимки и албуми,

На тях усмихнати лица,

Ах, как пронизват като куршуми!

 

Когато любовта умира,

Стене струна на китара,

Навява скръб, дълбае рана...

 

Влажен е листът, непишещ – химикала...

 

© Ванс Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря
  • Винаги ми е било тъжно, когато двама се разделят... И сега се натъжих от тези стихове... Харесах ги. Поздрави!
Propuestas
: ??:??