Когато разбереш, че си употребен -
чувстваш се смазан, съкрушен.
Защо обичал си тогава?
Не се чуди!!!
Това е в женската природа.
Сърцето в камък превърни,
та никога повече да не боли...
- Но друг с дните ни се разпорежда,
на всекиму заслуженото той отрежда.
Днес аз съм съкрушен -
утре ти изпепелена.
От ствола скършен
клонки нови ще пораснат,
но пепелта, пепелта вятърът ще разпилей,
дъждовете измият, заличат...
© Димитър Митов Todos los derechos reservados