Кой раздава ролите в пиесата,
за кого се вдига завесата,
кой подсказва думите на актьорите
и обрича на забрава дубльорите?
Комедия или трагедия?
Кой отсъди да бъдеш статист
в пиеса, на която не знаеш сюжета,
а бездарният да е сценарист
и да си опита късмета.
Никой не те забелязва,
свит в ъглите на декорите,
заслужаващ гърба на героите,
и завист те налазва.
Защо дръзки думи не излизат от тези уста,
защо нямам ум, талант, красота.
Искам и аз нарисувано лице,
искам и аз конци по ставите.
© Вангел Куков Todos los derechos reservados