25.08.2011 г., 20:21 ч.

Кой? 

  Поезия » Философска
816 0 1

Кой раздава ролите в пиесата,

за кого се вдига завесата,

кой подсказва думите на актьорите

и обрича на забрава дубльорите?

 

Комедия или трагедия?

 

Кой отсъди да бъдеш статист

в пиеса, на която не знаеш сюжета,

а бездарният да е сценарист

и да си опита късмета.

 

Никой не те забелязва,

свит в ъглите на декорите,

заслужаващ гърба на героите,

и завист те налазва.

 

Защо дръзки думи не излизат от тези уста,

защо нямам ум, талант, красота.

Искам и аз нарисувано лице,

искам и аз конци по ставите.

 

 

© Вангел Куков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??