Кокичето изумрудена коронка
над снега показа,
ах, колко е прекрасен
тоз вълшебен свят,
тихо се усмихна,
разтвори аромати,
ясно слънце грее
диамантен свят,
няма по прекрасно
снежно бяло цвете,
има изумруд
на своето чело,
колко е красиво,
то само не знае,
опива ни сега
с нежен аромат,
личице огряно
в този свят лъжовен,
обичта му стопля
нашите сърца,
вижте, вижте всички -
пролетта пристигна.
Ах, каква картина чудна
рисува тя сега.
Даже бури нови
бързо ще отминат,
жажда за живот
набира вече сила,
аленото слънце
всичко днес докосна,
може да се ражда
отново днес живота,
обич, топлота
в шепи тя разтвори,
всички чудеса вълшебни -
направо проговори.
Аз, исках да ви кажа само -
обичайте живота...
© Катя Todos los derechos reservados