18 feb 2020, 14:43

Кокиче 

  Poesía » Del paisaje, Otra
397 1 6

Студът пристегна подир Сечко

и бялото не се накъса,

улуците проспаха химна

под покрива на свидна къща. 

През лепкавата скреж едва проби,
лице подаде срамежливо,
огледа се и се присви -
нима единствено е живо?
Тревожно луковицата проплака -
във този леден януари
как да живее още в мрака,
докато цъфнат минзухари?
Събра кураж и се изправи,
усмихна се като момиче,
разцъфна с прелестта си бяла
едно прибързано кокиче.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??