15 dic 2013, 21:01

Коледа 

  Poesía » Del paisaje
418 0 0

КОЛЕДА

Това е магия, най-дългоочаквана от всички.

Невъзможни чудеса покриват изгубените ни душички.

Бялата покривка обгръща със своите ръце тъмнината

и превръща я във ванилов крем.

Има ли по-голямо чудо на земята -

радостта си трябва да дадем.

 

Малки къщурки, надигащи дим от огнището бяло,

а вековното дърво не е остаряло.

Облечено е то в любов с играчки прекрасни.

Компания му правят подаръци живописни.

Топлина му придават обгръщащите го гирлянди,

свързващи душите като заряди за секунди.

 

Какъв по-голям дар от това

две звезди да заблестят като една

и да се топлят взаимно през нощта.

Забравете всякакви лоши неща.

Коледа е за това, да стопли нашите сърца

с магията на любовта.

 

Топлина, уют, семейство и мирис на топъл шоколад.

Вълшебство, което те прави по-млад.

Свят, в който можеш да отидеш като ангел в нощта.

Сърцето ти с блясък да заблещука като коледна звезда.

 

Звън на звънци, пламък в камината,

с песни коледарски започва зимата.

Идва ред и на майсторът на куклите,

а неговите помощници и елфи намират буквите.

Послушни и непослушни, всеки получава дар,

видим и невидим за душата той е цяр.

 

Какво е магия без магьосник, който намира път през нищото ?

През кoмина влиза, опитвайки се да накладе огнището.

Костюмът му поразява всяко човешко сърце,

с любов и доброта галени като перце.

 

Очите му светят като коледна лампичка в пълен мрак.

Смехът му разрязва и най-студения шубрак.

Бяла и дълга е неговата душа,

придаваща мекота на всеки изгубен ангел.

В човешките желания той се заслуша

и малчуганите иска да преслуша.

 

Извика той с пълен глас:

-Купидон, Комета, Рудолф, елате тук завчас!

време е за работа из големия атлас.

Най-големите подаръци дава той,

на пазителите на любовта

и на следващият герой...

© Вальо Мишев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??