14 jun 2012, 21:41

Коледа 

  Poesía
603 0 1

Идва време за пазар,

ще те сурвака Коледар.

 

Трябва ти да имаш пачка 

за дебела хубава сурвачка,

че Коледа не чака,

бързо кой ще те сурвака.

 

Колко са щастливи само 

със сурвачките на рамо,

а децата румени, засмени,

те с парици ще са наградени.

 

Дай парици две по пет,

после баница с късмет,

да ти се падне колата,

или на комшията жената.

 

Кой прасето ще заколи, 

за да хапваме пържоли,

а на сутринта белята 

е ще те боли главата!

 

© Милена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??