На масата са виното и хляба.
Във фурната - курбан от суета.
По Божии канони друго няма.
Мезета и десерти. Грехота!
Най-мъчно ми е Ти, че си далече.
Защо ми е да вярвам в чудеса?
За кой ли път живота ме отрече?
Гърба ми не понася на крила.
Не искай от душата ми надежда,
от мрачната ми мисъл - яснота.
Мен, Дяволи целуват ме човешки,
а Господ ме прегръща със смъртта.
Така, че извинявай за съдбата.
Тя вечно ми вещае разминаване.
Със тебе, със живота и мечтата
за щастие, в което да сме двамата...
Трапеза по библейски. Бедна.
Исус се е родил във празни ясли.
Аз гладен си останах до последно.
Без теб отказвам да стоя на масата...
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados