16 jun 2009, 23:59

Комплементарно 

  Poesía
560 0 5

 

***

 

нарисувай

очи

теменужени…

 

по следите

на топли

обятия

 

по дъха

на изречени

слабости

 

по загубили

сили

понятия…

 

нарисувай

възкръсване

залезно

 

дето само

очите

го могат…

 

в теменужени

топли

обятия

 

нарисувай ми

люляков

полъх…

 

 

***

 

разхождам…

 

сянката си

сгъната

в задния

джоб

 

до писмото ти…

 

говорят си

не чувам какво

крадат думите

преди да съм ги

изляла

 

върху струните

 

в джоба си

имам

песен…

 

за теб

 

 

***

 

сетих се…

 

беше тъмно

гората се бореше

с мрака

тъгуваше

за птиците

пронизани

от чакане

по пустия перон…

 

а коловози

изплюваха съдби

 

на кръпки

 

като попила

в праха

самота…

 

 

***

 

 

после…

 

бавно

вплети го

в косите

 

на затихнала

в тъмното

песенност

 

утре всичко

ще бъде

завинаги

 

и ще пари

в очите

отнесено

 

(на липите

с дъха

на поля…)

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??