18 ago 2010, 19:36

Крадец 

  Poesía » Otra
684 0 4

 

Той плачеше нощем с откраднати сълзи,

а денем бленуваше чужди мечти.

Крадеше усмивки и бягаше бързо

от погледи чужди, от чужди очи

 

и гонеше вятъра в чужди пътеки,

преследваше някой по нечии следи.

Денят му започваше там, откъдето

за другите вече изгряват звезди.

 

Откраднати думи, откраднати мисли,

откраднати ласки и чужда любов -

живееше там ден след ден, без да мисли,

живееше своя откраднат живот.

 

 

© Белослава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??