"Крадецът"
"Ето, ида като крадец. Блажен оня,
който бди и пази дрехите си,
за да не ходи гол, та да гледат
срамотата му."
Апокалипсис 16:16
"Крадецът" ни каза: "Ще дойда... Не спете...
Будувайте... Своите дрехи пазете!
Ще ви споходя в дни неизвестни,
ако тръгнете голи, ще станете смешни...
Жалко ще бъде срамоти да се виждат
и упреци хорски да ви обиждат..."
"Крадецът" едва ли от нас ще открадне,
но ние Го грабиме както ни падне...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados