30 oct 2008, 21:24

Край 

  Poesía
493 0 1

Страх безумен ме обзема,
живота той - от мен отнема.
Срещу него не мога да се боря,
в тялото ми той сипе отрова.

 

Не виждам смисъл битката до край да доведа,
как бих могъл злото сам да победя?
Ето, и желанието за борба се изпари,
духът на войн също се сломи.

 

Животворните сили тялото напускат,
мислите бясно към смъртта препускат.
Само сърцето не спира да се бори,
битката да продължа то жално моли.

 

Неговият зов обаче глух остава
и то в обятията на мрака се отдава.
Последният лъч светлина в мен изгасна
и остана тъмнината тъй ужасна.

© Дамян Атанасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Духът на вой или на войн,иначе е много готино и човек трябва да слуша сърцето си,почти винаги
Propuestas
: ??:??