10 nov 2023, 23:55

Край Дунав 

  Poesía
97 0 0

 

 

Обичам вечерта смълчана

и тази призрачна мъгла,

небето като глинна кана –

там зад заводските стебла;

 

на крановете разговора

и сянката на идващ шлеп!

Блаженство чувствам и отмора

от светския живот проклет.

 

                 12. септември 1989 г.

                  гр. Силистра

© Лъчезар Цонев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??