20 jun 2017, 20:10

Крале 

  Poesía
497 0 0

Златни съдове, пълни с вино,

нощни убежища, криещи утеха,

издигнат трон от слонова кост,

червена разстлана дреха...

 

Неонов проблясък в стенните свещи,

прозорци пъстри наред над тях,

високи тавани и дълги одежди,

напоени с кървав грях...

 

Черни очи и разтворени устни,

златна корона на тъмни коси,

пръсти, потропващи с жезъл по пода,

дворец, изсмукващ души...

 

Заповеди несправедливи,

орган висок и начален,

някой ден може би тези крале

ще намерят своя край брутален...

© Маргарита Лазарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??