28 oct 2011, 21:07

Кратък път 

  Poesía
803 0 12

Като жива вода,
като лъч светлина
течен огън в кръвта се разлива
и оставя следа -
цвят от пъстра дъга -
всеки миг, после бавно изстива.

Носи накит зелен
разцъфтелият ден
и отлита, без звук си отива,
а след него, смутен,
от секунда роден,
порив жив уморено заспива.

Пак изправя се горд
тоз магьосник живот
да напомни, че пътят е кратък
и законът жесток
без формалност и срок
скоро всички ще прати оттатък.

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??