9 ene 2021, 9:18  

Kуче да нахраня, с маргарити. 

  Poesía » Otra
219 2 7

Веднъж и ти , различен уж от хората останали,
какво все пишеш? Как се случва? Ме попита.
Безумие от ранно детство, здраво ме е хванало –
опитвам  куче да нахраня, с маргарити.

 

Прекръстила ръце –  внезапно страшно охладнелите.
Усмихнах се, прикрила с клепките зеници.
Разпети петъци живот, възкръсване в неделите,
не ме разбра. Крилата са за лунатици.

 

Ако боли, таблетка, гняв лекува се с напиване,
ако си сит и здрав защо ти е да пишеш?
Листата ли? Ха, виж –  прозорци колко има, за измиване.
Живуркаш си... Нормално... През един път дишаш...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??