28 oct 2022, 6:48

Кръговрат 

  Poesía » Otra
529 0 2

Без бял ден да отвори -

несбъднат, без спирка, без грях,

един кръговрат изолиран -

убийствен, но някак познат.

 

И взира се...

ни процеп, ни лъч, дори без петна

върти се, търкаля се бясно

забравяйки свойта следа.

 

И в яростна схватка с ума си,

не вижда, не иска, препуска,

тресе се и блъска безкрайно...

а няма назад.

 

Да беше обрасла пътека,

а ти - кръговрат.

© Юлита Златкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??