21 nov 2010, 21:24

Кръщение 

  Poesía
2561 0 9

КРЪЩЕНИЕ

 

 

Когато ангел нов се спусне над света

и Господ даже коленичи,

и се радва, че по неговия път

нова светлина ще тича.

 

А ти, отроче, вече праведно и свято,

когато тръгнеш по света,

дарявай с радост светлината,

която ври във твойта кръв –

 

кръвта на майка ти и на баща ти,

и на всички, заради които си.

А ние те нарекохме Ангел,

за да ни спасиш,

когато сме продадени и слаби.

 

И по твоите стъпки който върви,

да повтаря:

„Нека Бог да го благослови!”

 

 

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??