КРЪЩЕНИЕ
Когато ангел нов се спусне над света
и Господ даже коленичи,
и се радва, че по неговия път
нова светлина ще тича.
А ти, отроче, вече праведно и свято,
когато тръгнеш по света,
дарявай с радост светлината,
която ври във твойта кръв –
кръвта на майка ти и на баща ти,
и на всички, заради които си.
А ние те нарекохме Ангел,
за да ни спасиш,
когато сме продадени и слаби.
И по твоите стъпки който върви,
да повтаря:
„Нека Бог да го благослови!”
© Ангел Веселинов All rights reserved.
И името му!