Покръсти народа владетел велик,
със азбука дари го и собствен език,
показа му пътя към светлината,
която с любов дарява душата!
Но жертва се даде голяма и то,
не от желание, а за добро -
всички задружно да са сплотени,
затуй предприе тези промени!
Князът кръстител Борис-Михаил,
живота си труден бе посветил
да бъде България чудна страна,
която да има красива съдба!
© Галина Todos los derechos reservados
Галче,прегръщам те миличка!
Поздрав за стиха!