26 jul 2011, 23:44

Кулата 

  Poesía » Otra
786 0 21

Кулата
......................................


Строихме кула - Аз и Ти -
от чувства, жестове и малки драми.
От мигове красиви. От мечти.
От пътища и от житейски диаграми.

Основите, стените, покривът, плътта.
Зад всяка тухла занаднича любовта.
Поплакахме си. Бе красива есента.
Врагът се поклони, а ние - нямахме врата.

И заживяхме, сгушени в градежа на страстта,
в най-жадните за слънце зимни трепети.
Така се случи - бавно слезе песента
над храмовите дни в душите непревзети.

Поехме дъх. Извикахме: Амин! 
Върхът се люшна и в пръстта потъна.
Запуши с черни сажди нашият комин,
а после се закашля и се спъна.

Не падна изведнъж. Опита. Не успя.
Не се захвана за дъжда в небето.
Три дни библейски град валя -
три дни умираше на кулата сърцето.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??