13 oct 2021, 0:00

Къде е любовта? 

  Poesía » De amor
457 0 1

 

Кажи къде е любовта?
Дали ще се завърне тя?
Дали ще върне радостта
след урагани от тъга?

 

Дали ще я позная аз,
унесен в делничен захлас?
Дали ще чуя в този час
приятно тихия й глас?

 

Нима сме живи без любов,
от себе си и другите забравени,
запушили уши за този зов
и чули го ще скитаме засрамени? 

 

Сред свят обгърнат в самота
сърцето винаги ще чака,
да чуе нейде любовта,
притихнала в прегръдките на мрака.

 

Сега съм може би пречистен
и сам изправен пред света
със себе си ще бъда искрен -
ще чакам вечно любовта!

© Златко Тошков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??