Къде е радостта
Нощ ! Прегръдка на времето!
Мъка!... Раздяла !... Тишина!...
Самотна луна !......
Поглед към полумрака!
Мисълта се пита:?
Къде отиде радостта?
Къде се спра времето?
Къде е истината?
Превит гръбнак!.......
Сърце потопено в жал.
Смрад житейска!........
Глухота и отекнал зов.
Съдба жестока!.......
Две съдби и една надежда.
Изгубена радост!.....
Полет към светлината.
И повече любов!.........
А къде отиде радостта?
© Йонка Янкова Todos los derechos reservados