Къде да те търся?
В лъчи недокоснали още зората,
във бряг нецелунат от морската шир,
във звездния полет на нощ непозната,
в чертите на някой забравен кумир?
И вече не питам, но знам, че те има,
ще чакам, дори да не съм вече жива,
а ти ще ме търсиш
и свойте сълзи в океан ще превърнеш -
така ще сме двама самотни търсачи:
ти - в лодката своя, а аз - в океана.
© Сара Махова Todos los derechos reservados