19 feb 2018, 11:56

Към Апостола 

  Poesía » Otra
786 1 4

Повтаряме мечтите ти безкористни,

цитираме и думите ти честни.

Закачаме портрети по стените си.

Почитаме те - толкова е лесно.

 

И библията твоя - свободата,

събрана във изтъркано тефтерче,

показваме със гордост на децата -

във постове в социалните ни мрежи.

 

Републиката чиста и бленувана

след повече от век е пак мираж.

Изпълнен със суетни остроумия,

във коловоз тече животът наш.

 

Почитаме те. Вярваме в духа ти.

Смъртта геройска веем като знаме.

Но се страхуваме от бурите по пътя.

Прости ни.

Трудно е да го признаем.

© Цвеке Шарено Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??