Сега, на този труден кръстопът
за теб и в теб се борят с луда жар
стрели на Ерос и бунтовен звяр,
и сякаш ти предлагат вечен път.
Животът е пред теб, ала светът
е по- жесток и властва господар,
а той пък е слуга на бога стар,
на онзи Зевс, натикан в мрачен кът.
Ти имаш избор! Вярвай! Избери
човешката посока, начертана
от огъня всевисш, който дари
със саможертва истинска титана!
Съдбата ти не бива да е иго!
Прометей е в теб! Освободи го!
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »