1 may 2007, 8:26

към теб ... 

  Poesía
810 0 2

Към теб ме носи мисълта,
преди да легна уморена
от ежедневна сивота -
от бързоникнещи проблеми.

Към теб пътувам, мой пожар,
надежда за искри на лято -
очите ти са свят олтар
(със радост галя синевата им).

Сред безразличието си дар!
В душата ми растат мечтите -
към теб вървя през дръзка жар
с невинноста на младост чиста.

Канелен дъх на сън тежи,
постелята ми вдишва сладост -
разпускам черните коси
и чувам звездното мълчание...

Желано тайнство,  път лъчист
поемам в топлите ресници -
към теб съм тръгнала - бъди
за любовта ми жаден пристан...

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Към теб пътувам, мой пожар,
    надежда за искри на лято -
    очите ти са свят олтар
    (със радост галя синевата им)."

    Удоволствие е са стиховете ти!!! Поздрави!!!
  • Да те чете човек е истинско наслаждение! "Канеления дъх на сън" страшно много ми допадна...Прекрасни изразни средства!
Propuestas
: ??:??